mic_240x240

Heb jij er plezier in om andere mensen met goede argumenten te overtuigen? Of denk je juist dat jouw presentatievaardigheden nog beter kunnen? Dan is de debattraining van D-Loquentia een laagdrempelige manier om je in deze vaardigheden verder te bekwamen!

Tijdens zes interactieve dinsdagavonden worden jou de fijne kneepjes van het debatteren bijgebracht door een team van ervaren trainers. Tijdens deze avonden leer je jezelf nog overtuigender te presenteren, je argumenten krachtig in stelling te brengen en het betoog van je tegenstander adequaat en vakkundig te tackelen. De trainingsreeks wordt afgesloten met een klein debattoernooi, waarbij je in teamverband de theorie in praktijk kunt brengen.

Het programma dat je te wachten staat:

· training I – presenteren (26-10-2016)
· training II – argumenteren (2-11-2016)
· training III – argumenteren (9-11-2016)
· training IV – reageren (16-11-2016)
· training V – reageren (23-11-2016)
· training VI – debattoernooi (30-11-2016)

Locatie: binnenstad Utrecht (details zullen samen met een syllabus volgen na aanmelding).

Voor €66,- kan je meedoen aan de training. Het lijkt ons heel leuk als jij erbij bent. Helaas hebben we een beperkt aantal plekken en daarom geldt vol=vol. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Aanmelden doe je door te mailen naar dloquentia@d66utrecht.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

 

bezet

debattraining-240

Ben jij geïnteresseerd in politiek? Wil je meer weten over het onderwerp verkiezingen, zowel op lokaal, als op landelijk en Europees niveau? Of ben je nieuw in Utrecht en wil je wel eens weten wat D66 Utrecht allemaal te bieden heeft? Dan is de Masterclass Verkiezingen van D66 Utrecht iets voor jou!

De masterclass bestaat uit een reeks van zes bijeenkomsten waarin afwisselend inhoudelijke onderwerpen en praktische vaardigheden behandeld worden. Deskundigen en politieke zwaargewichten zullen in deze bijeenkomsten hun kennis en ervaring delen. In elke bijeenkomst staat een specifiek thema centraal dat te maken heeft met het overkoepelende onderwerp ‘verkiezingen’. Ook wordt ingegaan op het sociaal-liberale gedachtegoed van D66 en ontdek je wat de lokale afdeling van D66 in Utrecht allemaal doet.

De masterclass is zowel toegankelijk voor leden van D66 en de Jonge Democraten als voor niet-leden.

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

Zaterdag 17 september: Introductie D66 en kennismaking met het thema ‘verkiezingen’

Je krijgt een introductie in het sociaal-liberale gedachtegoed van D66 en maakt kennis met het thema verkiezingen. Ook zal er een interactieve casus worden behandeld.

Maandag 19 september: De gekozen burgemeester en campagnetraining

In deze bijeenkomst zullen verkiezingen op lokaal niveau centraal staan. Er wordt een lezing gegeven over het onderwerp ‘de gekozen burgemeester’. Daarnaast krijgen deelnemers training in het voeren van campagne.

Maandag 26 september: Landelijke verkiezingen en het verkiezingsprogramma

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur wordt in deze bijeenkomst ingegaan op verkiezingen op landelijk niveau. In ronde-tafel-gesprekken wordt gesproken over de totstandkoming van het verkiezingsprogramma van D66 en belangrijke kwesties die hierbij komen kijken.

Donderdag 6 oktober: Q&A Kees Verhoeven over Europa en rondleiding Tweede Kamer

De avond begint met rondleiding door de Tweede Kamer in Den Haag. Daarna schuiven we aan bij Kees Verhoeven, Tweede kamerlid voor D66, voor een Q&A over het verkiezingen en democratie op Europees niveau.

Dinsdag 11 oktober: Debattraining D-Loquentia

Debattraining verzorgd door de debatcoaches van D-Loquentia, de debatvereniging van D66.

Zaterdag 15 oktober: Eindspel – pressure cooker verkiezingsproces

De dag begint met een lezing over de rol van transparantie bij verkiezingen. Na een gezamenlijke lunch wordt de dag afgesloten met een eindspel waarin de geleerde kennis en vaardigheden in praktijk worden gebracht. Het eindspel zal bestaan uit een pressure cooker, waar in een paar uur het verkiezingsproces wordt nagebootst.

 

Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een gezellige borrel in de buurt. Hierdoor is er voldoende tijd om van gedachten te wisselen over de bijeenkomsten en de andere deelnemers beter te leren kennen.

Ben je geïnteresseerd?

Voor € 66,- kun je meedoen aan de Masterclass. De inschrijvingen gaan 31 juli open. Als je tegen die tijd meer informatie wilt over de definitieve invulling van het programma (bijvoorbeeld over de sprekers), of gewoon een reminder wilt krijgen dat de inschrijvingen zijn geopend, laat dan hieronder je gegevens achter. Voor vragen over deelname aan de Masterclass kun je ook contact opnemen met de Masterclasscommissie via masterclass@d66utrecht.nl.

Naamloos

 

bezet

wethouder-240

Altijd al willen weten hoe de dag van een wethouder er uit ziet? Wij geven je de kans om mee te lopen met een van de D66 wethouders in de regio Utrecht. Zo krijg je een kijkje achter de schermen en kun je gelijk al je vragen ste ...
Lees meer

 

0% bezet